Ovulaatiokalenteri

Milloin on paras mahdollisuus tulla raskaaksi?

Voit laskea ovulaatiosi ovulaatiolaskurillamme ja selvittää milloin mahdollisuutesi tulla raskaaksi ovat parhaimmillaan. Ovulaatiokalenterin avulla voit ymmärtää kuukautiskiertoasi paremmin ja nähdä milloin ovulaatiosi tapahtuu sekä tietää mitkä päivät ovat sinulle kaikkein hedelmällisimmät. Kaikki tämä parantaa mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi.

Laske ovulaatio

Viimeisimpien kuukautisten alkamispäivä

Kuukautiskiertosi pituus

Milloin voit tulla raskaaksi?

Naiset ovat hedelmällisiä vain lyhyen ajan jokaisen kuukautiskierron aikana ja sen takia on tärkeää seurata kalenterista ovulaation ajankohtaa, jotta voidaan tietää, mikä aika kuukaudesta on kaikkein hedelmällisin, jos tavoitteena on tulla raskaaksi. Naisilla on elämän aikana keskimäärin 400 kertaa ovulaatio naisten ollessa hedelmällisiä ja silloin naisten on mahdollista tulla raskaaksi. Ovulaation tapahtuminen on naisilla hyvin yksilöllinen asia ja sen tähden on tärkeää ja järkevää olla oma ovulaatiokalenteri. Yleisesti tiedetään, että ovulaatio tapahtuu 12-16 päivää ennen kuukautisten ensimmäistä päivää, mutta ovulaatio on hyvin yksilöllinen asia naisilla.

Merkkejä ovulaatiosta

Jotkut naiset tuntevat erilaisia merkkejä kehossaan ovulaation yhteydessä, kun taas toiset naiset eivät tunne minkäänlaisia muutoksia kehossaan tai tunne fyysisiä merkkejä ovulaation lähestymisestä. Tämän takia voi olla vaikeaa tietää tarkkaan, milloin ovulaatio tapahtuu, jos ei käytä ovulaatiotestejä, digitaalista ovulaatiolaskuria tai -kalenteria eli toisin sanoen, olisi kannattavaa olla hyvä yleiskuva omasta kuukautiskierrosta sekä ovulaatiosta.
On erilaisia tapoja testata ovulaatio. Voit valita ovulaatiotestin, joka mittaa virtsan LH-hormonin tason. Tämänlaiset testit ovat joko analogisia tai digitaalisia ja tulevat puikon tai liuskan mallisina. Katso lyhyt selostus ovulaatiotesteistä täältä.

Tavallisten testien lisäksi on monia muita tapoja, kuten aamulämpötilan mittaaminen. Voit myös valita digitaalisen ovulaatiokalenterin, jonka avulla saat hyvän katsauksen kuukautiskiertoosi ja ovulaatioosi.

Laske ovulaatio digitaalisella ovulaatiolaskurilla

Jos sinulla on taipumusta siihen, ettet tunne kehossasi merkkejä ovulaatiosta, voi olla hyvä idea ottaa itse selville milloin ovulaatio tapahtuu käyttämällä digitaalista ovulaatiolaskuria. Digitaalinen ovulaatiolaskurimme auttaa sinua saamaan selville, milloin ovulaatiosi tapahtuu ja milloin olet kaikkein hedelmällisimmilläsi. Digitaalinen ovulaatiokalenteri on todella yksinkertainen ja sitä on helppoa käyttää. Sinun tarvitsee vain syöttää viimeisimpien kuukautistesi alkamispäivä sekä kuukautiskiertosi pituus. Näiden tietojen avulla ovulaatiolaskuri laskee minä kuukautiskierron päivinä on parhaimmat mahdollisuudet tulla raskaaksi.

Optimoi mahdollisuutesi tulla raskaaksi ovulaatiokalenterin avulla

Kun tiedät ovulaatiokalenterin laskemat hedelmällisimmät päivät, voit parantaa mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi. Ollaksesi varma siitä, että yhdyntä tapahtuu oikeana päivänä, voit lisäksi myös testata virtsan LH-tason ovulaatiotestin avulla. Kun käytät ovulaatiolaskuria sekä ovulaatiotestiä, parannat yksinkertaisella tavalla mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi.

Seuraa ovulaatiota

Kuten aikaisemmin mainittiin, on olemassa paljon erilaisia ovulaatiotestejä. Jos haluat olla varma ovulaatiostasi, voi olla hyvä tietää etukäteen, milloin ovulaatio lähestyy. Voit ottaa siitä selvää ClearBluen digitaalisen ovulaatiotestin avulla. Tämä digitaalinen ovulaatiotesti mittaa virtsan hormonitasoa sen sijaan, että se mittaisi vain virtsan LH-tasoa, kuten liuska- ja puikkotestit mittaavat, ja tämä mahdollistaa tarkemman tuloksen. Digitaalisen ovulaatiotestin avulla voit saada tietää ovulaatiosi ajankohdan kaksi päivää aikaisemmin, kuin puikko- tai liuskaovulaatiotesteillä.