Voiko vauvan sukupuoleen vaikuttaa?

Shettles-metodi

Shettles-metodi, jonka kannattajat kertovat sen olevan 75 % varma, pohjautuu tietoon siitä, että poikasiittiöt ovat nopeimpia mutta lyhytikäisimpiä kun taas tyttösiittiöt ovat hitaampia mutta pitkäikäisempiä.

Jos siis haluat poikavauvan, tulisi sinun olla yhdynnässä mahdollisimman lähellä munasolun irtoamisen hetkeä. Jos taas haluat tytön, tulisi sinun olla yhdynnässä pari päivää munasolun irtoamisen jälkeen.

Whelan-metodi

Kannattajiensa mukaan poikien kohdalla 68% ja tyttöjen kohdalla 56% varma Whelan-metodi toimii Shettles-metodiin verrattuna päinvastoin.

Tämän metodin mukaan poikasiittiöitä hyödyttävät biokemikaaliset muutokset tapahtuvat paljon aikaisemmin naisen kuukautiskierron aikana. Näin ollen, jos haluat poikavauvan, sinun tulisi olla yhdynnässä 4-6 päivää ennen basaalilämmön nousun alkua.

Basaalilämpö on se lämpötila, joka sinulla on herätessäsi ennen kuin nouset sängystäsi. 2-3 päivää munasolun irtoamisen jälkeen kehosi hormonit alkavat nostattaa basaalilämpöäsi.

Jos haluat tytön, sinun tulisi olla yhdynnässä 2-3 päivää ennen munasolun irtoamista.

 

Osta Babyplan-testisetti täältä

Osta Babyplan-testisetti täältä

 

Italialaistutkijat uskovat vuodenaikoihin

Eräiden italialaistutkijoiden mukaan kesäkuukausien aikana syntyy enemmän poikalapsia. Tämä on luonnon tapa auttaa sikiöistä heikoimpia, poikasikiöitä. Miessukupuoliset sikiöt ovat herkempiä kuin naissukupuoliset ja usea miessukupuolinen sikiö kuolee raskauden aikana.

Ihmiskeho yrittää torjua tätä reaktiota ja noin 511 sikiötä tuhannesta on poikasikiöitä.

Italialaisen Policlinico di Modenan tutkijat väittävät, että jopa luonto yrittää auttaa poikasikiöitä selviämään. Syys- ja lokakuun välin sikiöistä 535 oli poikasikiöitä ja vain 465 tyttöjä.

Kesällä ilmasto on suotuisin vastasyntyneille ja tästä johtuen syntyy enemmän poikia.  Luonto ymmärtää, että poikasikiöt ja poikavauvat ovat herkempiä kuin tyttösikiöt sekä tyttövauvat ja näin ollen luonto yrittää antaa heille hieman lisäapua, kertoo lääkäri Angelo Cagnacci.

Tutkijat seurasivat yli 14 000 synnytyksen statistiikkoja. Tulosten perusteella, jos haluat saada poikavauvan, tulee sinun olla yhdynnässä syys-, loka- tai marraskuussa. Tyttölapsen saamiselle otollisimpia kuukausia hedelmöitykselle ovat maalis-, huhti- ja toukokuu, kertoo Angelo Cagnacci.

Onko minulla suurempi mahdollisuus saada saman sukupuolen lapsia?

Useimpien lukujen mukaan saman sukupuolisen lapsen saamisen mahdollisuus on noin 70%, mutta US Department of Labor -tahon tekemän tutkimuksen mukaan tällä luvulla ei ole ollenkaan todenperäisyyttä.

Pääpiirteittäin kaikista maailmassa syntyvistä lapsista 51% on poikia ja 49% tyttöjä. Emme tiedä miksi näin tapahtuu, mutta erään teorian mukaan tämä johtuu siitä, että pojat ovat hauraampia (pojilla on suurempi mahdollisuus kuolla ensimmäisen vuoden aikana ja he myös elävät keskimääräisesti lyhyemmän elämän kuin tytöt), joten tämä on luonnon keino pitää sukupuolijakauma balanssissa.

Toinen teoria pohjaa Shettles-metodin periaatteeseen siitä, että poikasiittiöt ovat nopeampia ja siksi ehtivät hedelmöittää munasolun tyttösittiöitä nopeammin.

Amerikkalainen 6000 perheen tutkimus osoitti, että periaatteessa (edellisen lapsen sukupuolen vaikuttamatta asiaan) jakauma on jotakuinkin aina 51/49. Mahdollisuus saada poika tyttölapsen jälkeen näytti kasvavan hieman. Siinä tapauksessa, että pariskunnalla oli jo kaksi tyttöa, oli kolmannen mahdollisuus olla tyttö suurempi kun pojan.

Ruotsin tilastokeskus poissulkee kaiken edellä mainitun.

SCB:n taulukko monilapsisten perheiden rekisteristä ja koko kansakunnan rekisteristä kertoo seuraavasti:

Todennäköisyys saada:
Lasten määräVain poikiaVain tyttöjäEri sukupuolisia
15149
2262450
3141175
47687
54394
Lähde:Flergenerationsregistret och Registret över totalbefolkningen

Poikalapsi – raskaus vaativampi?

Bostonilaisen sairaalan tutkijat analysoivat 244 raskaana olevan naisen ruoankulutusta ja huomasivat, että poikalapsia odottavien proteiininsaanti oli 8% suurempi, hiilihydraattien 9% suurempi ja eläinrasvojen 15% suurempi.

Tämä voidaan tulkita niin että naiset, jotka odottavat poikavauvaa, tarvitsevat korkeamman energiamäärän (ts. heidän tarvitsee syödä enemmän), kuin tyttövauvaa odottavat.