Onko minun vaarallista maalata raskaana ollessani?

Mielipiteet asiasta vaihtelevat suuresti. Kysymys kuuluukin, kehen tässä asiassa kannattaa luottaa? Kokeneeseen ammattimaalariin, maalikauppiaaseen, maalinvalmistajaan vai kätilöön?

Kysyin asiasta kahdelta suurimmalta maalintuottajalta Ruotsissa ja kumpikaan valmistajista ei voinut luvata 100%:sti maalaamisen olevan täysin vaaratonta raskauden aikana maalityypistä riippumatta.

No, koska tämä vastaus ei juuri auttanut asiaan…

Kokenut ja yli 30 vuotta alalla työskenellyt maalari kertoo näin:

Hmm, kyllä tämä riippuu hieman siitä, minkätyyppisellä maalilla aiotaan maalata. Vesiliukoisilla maaleilla ei yleensä pitäisi olla haittavaikutuksia. Mutta öljypohjaisten maalien kanssa tulisi aina noudattaa varovaisuutta, sillä näillä maalatessa tulee helposti oltua tekemisissä erilaisten lakkojen ja kemikaalien kanssa, jotka taas ovat erittäin haitallisia. Muista aina sisätiloissa maalatessasi huolehtia kunnollisesta ilmanvaihdosta! Loppupeleissä vastuu maalaamisesta raskaana ollessasi on vain sinulla, sillä asiaan ei ole olemassa virallisia säädöksiä.

Entäs tapetointi?

Tähänkään ei löydy suoraa vastausta…Tapettiliisteri haisee toki todella vahvasti ja raskaana ollessa tulisi joka tapauksessa vältellä raskaiden kemikaalien käsittelyä ja hengitystä (tapettiliisteri usein sisältää näitä roppakaupalla). Mutta koska tähänkään asiaan ei ole olemassa suoranaista ohjeistusta, on asia jokaisen henkilön harkittavana.

Saumausaineet ja pöly

Saumausaineiden sekä pölyjen hengittämistä tulisi välttää, vaikkei olisikaan raskaana. Suosittelemme hengityssuojaimen käyttöä.

Osta Babyplan-ultraäänimonitori täältä

Osta Babyplan-ultraäänimonitori täältä