Onko kampaajakäynti raskaana ollessa haitallinen?

Onko kampaajakäynti raskaana ollessa haitallinen?

Aiheesta ei ole juurikaan suoritettu laajempia tutkimuksia ainakaan Pohjoismaissa. Valmistuneiden tulosten perusteella voidaan kuitenkin sanoa, että värjääminen heikentää raskaaksitulon mahdollisuutta ja aiheuttaa alhaista syntymäpainoa jne. Näitä tuloksia vahvistaa mm. YMED:n (Yrkes- och miljömedicinska kliniken vid Universitetssjukhuset i Lund) testitulokset.

Hiusväreistä löytyvillä aineilla on huomattu olevan negatiivisia vaikutuksia hedelmällisyyteen ja sikiöön. Se, miten tutkimustuloksiin haluaa suhtautua, on lukijasta kiinni. Toiset sanovat, etteivät tutkimustulokset ole kovin vankalla pohjalla ja jatkavat värjäämistä, kun taas toiset uskovat pienenkin haitallisuuden vaarallisuuteen. Itse värjään hiuksiani, mutta vältän sen tekemistä raskaana ollessani.

Osta Babyplan-ultraäänimonitori täältä

Osta Babyplan-ultraäänimonitori täältä

Ajateltavaa…

Kannattaa muistaa, että hiusten väri, laatu ja koostumus saattavat muuttua rajustikin raskautesi aikana, joten permanenttisi, hiusten värjäämisesi tai blondaamisesi tulos ei välttämättä näytä samalta kuin jos et ole raskaana.

Suosittelen mainitsemaan kampaajallesi olevasi raskaana, jolloin hän voi ottaa asian huomioon ja esimerkiksi valita hiusten käsittelymetodit eri tavalla.