Seksi raskauden aikana

On täysin normaalia, että seksuaaliset tunteet muuttuvat sekä miehellä, että naisella raskauden aikana. Joillekin raskaus ei tuota mitään suurempia eroavaisuuksia seksielämään, mutta joillekin se aika voi tuntua rasittavalta.

Kuuntele kehoasi ja mieti mikä tuntuu oikealta juuri sinulle. Väärinkäsitykset, huoli, väsymys, halun puute, kasvaneet halut ja kivut raskauden jälkeen ovat vain joitakin esimerkkejä, joita pariskunnat voivat käydä läpi raskauden aikana tai sen jälkeen seksielämässään. Vaikka teillä olisi normaalisti hyvä seksielämä, on suuri mahdollisuus, että se tulee muuttumaan raskauden seurauksena. Olisi parasta, että keskustelisitte avoimesti siitä, miten tunnette asian suhteen ja yritätte löytää ratkaisun, joka miellyttää molempia. Alempana vastaan yleisimpiin kysymyksiin, jotka liittyvät seksiin raskauden aikana.

Onko vaarallista harrastaa seksiä raskauden aikana?

Ei ole vaarallista harrastaa seksiä raskauden aikana. Sikiö on hyvin suojattuna kohdussa ja lapsivedessä, jotka ottavat hyvin vastaan tönäisyjä ja painetta ja suojaavat näin sikiötä. Sikiötä ei voi vahingoittaa emättimen kautta ja ei ole vaarallista, jos seksistä aiheutuu pieniä tönäisyjä vatsaan. Joissakin tapauksissa orgasmi voi laukaista supistuksia ja kohdunkaula voi vuotaa raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen. Se tuntuu hiukan epämukavalta, muttei ole vaarallista.

Milloin seksiä tulisi välttää?

Vaikkei seksi ole vaaraksi sikiölle, voi sekä mies, että nainen silti kokea seksin työlääksi raskauden aikana. On tärkeää, että kuuntelette toisianne ja kunnioitatte toistenne mielipiteitä. Jos toinen teistä ei halua harrastaa seksiä, silloin sitä ei tietenkään tulisi tehdä. Joskus kehotetaan välttämään yhdyntää jonkin aikaa esimerkiksi, jos on keskenmenon tai etuajassa syntymisen riski. Suurin osa raskaana olevista voi kyllä harrastaa seksiä, jos vain tuntevat haluavansa.

Voiko penis vahingoittaa lasta yhdynnän aikana?

Ei, sillä peniksen ja lapsen välillä on liian suuri välimatka. Lapsi on hyvässä suojassa vahvan kohdun ja suojaavan lapsiveden ansiosta. Limatulppa, joka on kohdunkaulan suulla ja toimii esteenä, ettei siittiöitä tai bakteereja päädy lapsen luo. Raskauden loppuaikoina kannattaa olla varovainen rajujen työntöjen suhteen. Sama pätee dildoihin ja muihin seksileluihin. Jos nainen haluaa harrastaa seksiä, mutta mies kokee yhdynnän epämukavaksi, niin onhan kaikkea muuta mitä voitte tehdä, älkää unohtako sitä! Esimerkiksi voitte antaa tosillenne hierontoja tai suuseksiä.

Osta Babyplan-ultraäänimonitori täältä

Osta Babyplan-ultraäänimonitori täältä