Alhainen verensokeri raskauden aikana

Mikä aiheuttaa alhaisen verensokerin?

Kun nautimme nopeita hiilihydraatteja, verensokerimme sinkoaa korkealle. Keho vapauttaa suuria määriä insuliinia laskeakseen verensokeritasoa ja tämä johtaa alhaiseen verensokeriin. Silloin voimme tuntea väsymystä, keskittymisvaikeuksia, huonotuulisuutta, ärsyyntymistä, päänsärkyä, huonovointisuutta tai jopa pyörtyä. Kun verensokeri on alhainen, tulee se taas yrittää saada oikealle tasolle. Yleensä otamme silloin pullan, suklaata tai jotain muuta vastaavaa, joka johtaa taas jojo-efektiin. Silloin emme voi hyvin, sillä se johtaa vartalon tasapainottomuuteen ja kehon signaalijärjestelmän vaihteluihin.

Miten alhainen verensokeri tulisi välttää?

Yritä välttää pikaruokia, eineksiä, pakasteita ja tuotteita, jotka on tuotu kaukaa, kakkuja, vaaleaa leipää, suklaata, makeisia, pikapastaa (nopeita hiilihydraatteja) ja vastaavia tuotteita raskaana ollessasi. Sen sijaan suosi täysjyväleipää, täysjyväriisiä, täysjyväpastaa, tuoreita vihanneksia, proteiinia ja nauti välipalaksi kevyitä hedelmiä (kuten päärynä) pullan tai makeisten sijaan. Jos pitää huolta kehosta ja noudattaa terveellistä ruokavaliota, voi nauttia vähän herkkuja, kuten suklaata tai karkkia, vaikka kerran viikossa.